KommendeArrangementer.png

Medlemsmøter

Oversikt over medlemsmøter

Tilbake til alle arrangementer

Generalforsamling med medlemsmøte 2021

Norsk Informasjonssikkerhetsforum (ISF) har gleden av å invitere til årets første aktivitet; generalforsamling og medlemsmøte.

Dette arrangementet er kun for medlemmer av ISF. Deltakere av ISF deltar kostnadsfritt på møtet.

Lenke til underlag for generalforsamlingen er sendt til medlemsbedriftene sin kontaktperson. Ta kontakt med service@isf.no om du har behov for lenken eller har spørsmål om arrangementet.

 

Program

14:15 – 15:30    Generalforsamling

15:30 – 15:55    Pause

15:55 – 16:00    Introduksjon presentert av ISF

16:00 – 16:30    Sikkerhet i DNB - Maria Ervik Løvold

16:30 – 16:35    Liten pause

16:35 – 17:05    Trusselaktører viser ingen nåde, selv under en pandemi
- en situasjonsbeskrivelse fra HelseCERT
- Gunnar A. Johansen

17:05 – 17:10    Liten pause

17:10 – 17:40    Algoritmer, tillit og sandkasser - Eirik Gulbrandsen


Foredrag

Sikkerhet i DNB - Maria Ervik Løvold, konserndirektør for Technology & Services, DNB

Maria Ervik Løvold er konserndirektør for Technology & Services i DNB. Løvold vil fortelle om hvordan det er å ha et helhetlig ansvar for sikkerhet i en organisasjon som DNB.

Trusselaktører viser ingen nåde, selv under en pandemi - en situasjonsbeskrivelse fra HelseCERT - Gunnar A. Johansen, HelseCERT, Norsk Helsenett.

Gjennom dette foredraget tar HelseCERT oss gjennom hva de avdekket av trusler og hendelser rettet mot helsesektoren i et vanskelig år med pandemi. Du vil høre om verdikjedeangrep, pandemi og andre aktuelle hendelser som traff en sektor i en krevende periode.

Algoritmer, tillit og sandkasser
- Eirik Gulbrandsen, senioringeniør, Datatilsynet

Usikkerhet rundt digital sikkerhet har ofte vært pekt som begrensende faktor for bruk av digitale tjenester og skytjenester spesielt. Datatilsynet gjennomførte årsskiftet 2019/2020 en personvernundersøkelse som klart påviser en digital nedkjølingseffekt, dvs. at mange begrenser bruken av digitale tjenester eller lar være å bruke dem. Dette forsterkes ytterligere når det noe abstrakte konseptet "kunstig intelligens" i stadig større grad ønskes benyttet for å produsere tjenester.

Datatilsynet fikk i 2019 i oppdrag å etablere en "sandkasse" for personvern og ansvarlig kunstig intelligens. De første søkere (25) er under vurdering, og vi tar en gjennomgang av målbildet, status og veien videre knyttet til sandkassen.

Og siden tillit, personvern og skytjenester er nevnt; en kort status på bakgrunnen for og nåværende status på Schrems II.

 
Tidligere arrangement: 16. desember
Virtuelt felles medlemsmøte 16. desember
Senere arrangement: 14. april
Vårmøte 2021